Internet historija SANDZAK.COM ide u zaborav

Veliki broj ljudi iz inostranstva je bio obmanut tekstom koji se nekada nalazio na ovom sajtu. Naći ćete čak na Internetu da su se određeni naučni radovi na Univerzitetu u Istanbulu (!) služili istim tekstom u svojoj literaturi.

Međutim, preuzimanjem domena i izmjenom sajta danas, Internet ne zaboravlja. Na primjer, ARCHIVE.ORG je neprofitna Internet arhiva miliona besplatnih knjiga, filmova, softvera, muzike, sajtova. Na istom sajtu možete, na primjer, pogledati kako je Google izgledao prije 20 godina.

Naime, po gašenju zlonamjernog sajta, Wikipedia i ostali su počeli da se referenciraju na isti tekst preko archive.org sajta. To je ustaljena pojava obzirom da mnogi sajtovi postanu bajati i budu zapostavljeni od strane njihovih vlasnika (te se stranice na koje se referencira citat ne može naći), ali Wikipedijini dežurni konstantno prate dostupnost referenci citata. Archive.org je možda i jedini kredibilni sajt kome se Wikipedia i slični sajtovi obraćaju kada je u pitanju historija nekog sajta.

Kao vlasnici domena SANDZAK.COM, odlučili smo se da zahtijevamo brisanje historije sa ARCHIVE.ORG. U roku od 24 sata historija sajta je, šućur Allahu, nestala sa ARCHIVE.ORG. To ne znači da isti tekst ne postoji više na Internetu, ali je bitno da neće biti relevantan kao što je to bio nekada.