Završetak eksperimentalnog testiranja Divan Web Konferencijskog Sistema

S radošću objavljujemo da smo uspješno realizovali projekat pod nazivom Divan. Divan je Web Konferencijski Sistem namijenjen ljudima koji koriste Zoom i slične sisteme a falile su im neke od opcija koje se inače plaćaju poput table za pisanje i slično.

Posebno nam je drago što smo u vremenu COVID-19 pomogli određenom broju profesora da nesmetano nastave da drže nastavu kao i nekim džematima da ne prekidaju džume i ramazanske mukabele.

Sistem će do daljnjeg da bude zasnovan na pozivnicama, te ako nekom treba ovako nešto neka nam se obrati na forumu i dobiće pozivnicu.

Divan je takođe zamišljen da bude kao pozadinski sistem drugim projektima u najavi tako da neće biti ograničeno njegovo korišćenje ovako.

Prvi projekat koji je iznio Divan kao podrška većem projektu je web stranica Asocijacije Prosvetara Opštine Sjenica – apos.sandzak.com. Ako ste profesor koji drži privatne (online) časove, APOS je jedna od adresa kojoj se možete priključiti, a Divan ga podržava kao mjesto na kojem se nesmetano drže časovi.